Regio

Camping 't Plathuis is gelegen in Westerwolde, in het zuiden van de provincie Groningen, pal aan de Duitse grens. Het is een prachtig gebied om in te recreëren en is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

 

Vennetje

In tegenstelling tot de rest van de provincie Groningen bestaat Westerwolde uit zandgrond, het is een licht glooiend en sterk wisselend coulissenlandschap. U vindt er oude eikenbossen afgewisseld met fraaie vergezichten en rustig meanderende riviertjes door eeuwenoud boerenland. De gemoedelijke, gastvrije en vriendelijke bevolking staat borg voor een onvergetelijke vakantie in een onverwacht stukje Groningen!

 

 

Fietsen

De streek heeft een uitstekend en uitgebreid fietspadennet met o.a bewegwijzerde fietsroutes . Vanaf de camping zijn ook diverse eigen fietsroutes uitgezet. Bij de receptie zijn beschrijvingen verkrijgbaar. Voor de wandelliefhebber zijn er een 30 tal wandelroutes . Op loopafstand (10 min.) van de camping ligt de Vesting Bourtange , een volledig gerestaureerd vestingstadje uit 1742.

 

 

Kruisheren Klooster Andere aantrekkelijke plaatsen zijn Sellingen met z'n uitgestrekte bossen en veenplassen. Ter Apel heeft een in omstreeks 1465 gebouwd en zeer goed bewaard Kruisheren Klooster . Bellingwolde met  z'n herenboerderijen en de burcht van Wedde.

 

Adresgegevens

Camping 't Plathuis
Bourtangerkanaal Noord 1
9545 VJ , Bourtange , Groningen

Tel. +31 (0)599 354383

Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping 't Plathuis is winnaar Zoover Award 2010 Lees onze beoordeling op Zoover