Musea o.a.

Klooster

Museumklooster

Boslaan 3-5
NL-9561 LH TER APEL

Klooster Ter Apel Anno 1465 ligt in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug langs de eeuwenoude handelsroute van D-Münster i/W naar Groningen-Stad. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Hoewel accenten zijn verlegd, is Klooster Ter Apel tot op de dag van vandaag een ontmoetingsplaats gebleven.

 

Veenkoloniaal museum

Veenkoloniaal museum

Museumplein 5
9641 AD Veendam

Het Veenkoloniaal Museum bezit een maritieme collectie en een collectie landbouwindustrie In het maritieme gedeelte staat men stil bij de bloei-periode van de Veenkoloniale Zeevaart, die rond het midden van de 19de eeuw plaats vond. In de collectie landbouw-industrie ligt het accent op de met de veenkoloniën verbonden industrie als (stro)karton- en aardappelmeelfabrieken.

 

streekhistorischmuseum

Streekhistorischmuseum

Ceresstraat 2
9502 EA Stadskanaal

Het Streekhistorisch Centrum is een museum met uitgebreid archief dat zich richt op de geschiedenis van de Kanaal-streek en Westerwolde. In de tentoonstelling wordt deze geschiedenis in beeld gebracht, in het documentatiecentrum kunt u zelf nog dieper graven naar het verleden.

 

Groninger Museum

Groninger museum

Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Het Groninger Museum werd in 1894 opgericht. Een eeuw later verhuisde het naar de huidige locatie op een kunstmatig eiland. Het kon worden gebouwd dankzij een gift van de Gasunie aan de stad ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Het nieuwe museum werd geopend op 29 oktober 1994.

 

 

 

noordelijk Scheepvaartmuseum

Noordelijk Scheepsvaart museum

Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. In de beide middeleeuwse museumpanden komen verschillende thema's aan bod.

busmusem

Busmuseum

P. van Dijkstraat 5
9672 AJ Winschoten

Het Noordelijk Bus Museum beschikt over prachtige historische bussen, die volledig rijvaardig zijn en mogen worden gebruikt voor personenvervoer. We kennen alle mooie plekjes in het noorden van het land en maken van uw busreis een historische attractie

 

kinderwereld

Kinderwereld

Brink 31

9301 JK Roden

Hier vind u een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed. Zo zijn er onder andere prachtige poppen en poppen-huizen, serviesjes en fornuisjes, blikken mechanisch speelgoed, bouw- en constructiespelen, optisch speelgoed in diverse uitvoeringen, bord- en tafelspelen, buitenspeelgoed, stoommachines en treinen, tinnen soldaatjes, schoolplaten en oude leermiddelen, kortom teveel om op te noemen.

 

Museum voor de Naaldkunst

Museum voor de Naaldkunst

St. Vitusholt 41

9674 AG Winschoten

Permanente expositie van kant, naaigerei, merklappen en pronkrollen
(Uitsluitend op afspraak geopend)

stripmuseum

Het Nederlands Stripmuseum

Westerhaven 71
9718 AC Groningen

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen maak je kennis met bekende Nederlandse striphelden als Eric de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. Loop eens binnen in de 'levende' huiskamer van Jan, Jans en de kinderen en beleef de unieke tentoonstelling van Suske en Wiske.

 

kindwagenmuseum

Kinderwagenmuseum

Hoofdweg-West 25
9944 EA Nieuwolda

Het museum is gevestigd in een fraaie Oldambtster hereboerderij uit 1905. U vindt een collectie van maar liefst 400 kinder-wagens, poppenwagens, en wiegen. In een aparte vitrine staan mutsjes, schoentjes en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Een bezoek is een duik in de nostalgie, en een feest der herkenning voor moeders, dochters en vaders.

 

Museum De Oude Wolden

Streekmuseum 'De Oude Wolden'

Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde

Museum de Oude Wolden combineert cultuurhistorie en kunst in een gebouw. In vaste opstelling staan werken van Bruckman en de Ploeg en er is aandacht voor de streekgeschiedenis . Hiernaast organiseert het museum meerdere wisseltentoon-stellingen per jaar en diverse activiteiten.

 

 

Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Tramstraat 73
7848 BJ Schoonoord

Een expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten o.a. een houtzagerij en smederij. Ook is er een prachtige verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen

 

gevangenis-museum

Gevangenismuseum

Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? Hier kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu.

 

Theemuseum

Theemuseum

Brunnenstraße 33
26789 Leer

Hier ziet u alle wetenswaardigheden over thee: de historie over de teelt, productie en handelsroutes tot de beroemde Oost Friese thee traditie.

< Menu

Adresgegevens

Camping 't Plathuis
Bourtangerkanaal Noord 1
9545 VJ , Bourtange , Groningen

Tel. +31 (0)599 354383

Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping 't Plathuis is winnaar Zoover Award 2010 Lees onze beoordeling op Zoover