Sport en ontspanning

 

Runners Oost Groningen

Runners Oost Groningen is een loopvereniging in Winschoten. Al jaren organiseren wij bekende hardloop evenementen.

De Schansenloop is een hardlooptocht met als finish Bourtange. Er zijn drie afstanden om aan deel te nemen.

Elk jaar eind augustus de Monnikentocht . Dit is een landschapstocht door het mooie Westerwolde van Ter Apel of Sellingen naar Bourtange.

Een ander evenement, voor ultralopers, is het pieter-ROG-pad . Een uitdaging en een verrassende tocht van 7 dagen.

waterskibaan Blue Bay

Waterskibaan

Am See 1
26892 Heede/Ems

De waterskibaan Blue Bay, op 8 km van de camping, ligt aan het prachtige zandstrand van het Heeder meer. Deze baan is een van de modernste en grootste Waterskibanen in Europa met een kabelomtrek van bijna 1 km. De grootte van de baan is natuurlijk zeer interessant voor groepen omdat lange wachttijden zo veel mogelijk vermeden worden.

Fietsvakantie

Fietsen

Naast eigen fietsroutes beschikt VVV Westerwolde ook over een groot aantal fietsroutes. Deze routes laten u de mooiste plekjes van Westerwolde zien. Via honderden kilometers fietspad en langs tientallen bewegwijzerde routes zult u verrast worden door de afwisselende landschappen, prachtige natuurgebieden en bossen, historische panden en gezellige dorpen.

Ballonvaart

Nulweg 17 
9561MA

Ter Apel

Westerwolde Ballooning voor ballonvaarten met
heteluchtballonnen in Groningen en Drenthe.
Vanuit de ballonmand geniet je van het uitzicht over dorpen, steden en natuurgebieden. De wind bepaalt de richting.

Kuuroord Fontana

Weg naar de Bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

In kuurcentrum Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren!

zwemparadijs

Zwemparadijs Topas

Dankern 1
49733 Haren/Ems
Duitsland

In een bonte vlinder in het water suizen, locomotief-conducteur spelen, of met de hele familie van de superglijbaan. In zwemparadijs TOPAS vindt u de leukste waterattracties.

Wandelen

Van iedere wandelroute treft u een routebeschrijving aan, en een routekaart waarmee u de route nog beter kunt vinden.
Ook treft u beknopte algemene informatie aan over geschiedenis en flora en fauna van de betreffende route.
Als u graag via GPS wandelt, dan kunt u ook de GPS tracks downloaden! Onder "Actueel" vindt u aanvullende informatie over de GPS bestanden.

Kletterwald

Klauterbos

Altijd al eens zoals Tarzan van boom tot boom willen slingeren? Of zoals de indianen oversteken via schommelende bruggen? Of 140 meter door het bos glijden?
Kom dan naar Kletterwald (het Klimbos) in Surwold !

Sprong over het veen

Paardrijden en mennen

Welkom bij ‘Sprong over het Veen’, een uitgebreide routestructuur voor zowel ruiters als menners in Westerwolde en het aansluitende gebied door de Drentse Monden naar de Hondsrug, een gebied met een bijzonder afwisselend landschap.

Kanoën

Peddel en Pedaal is uitermate geschikt om een actieve en ontspannende dag te beleven in ons prachtige Westerwolde. Op diverse plaatsen worden stations ingericht met kano’s en fietsen. Via prachtige routes kunt u van het ene naar het andere station. Bij ieder station heeft u de mogelijkheid om over te stappen van kano op fiets of andersom.

Subtropisch zwembad met zonnebank en sauna

Het riante subtropisch zwembad beschikt over: een 25 meterbad, recreatiebad, Waterglijbaan, Jetstreams, Whirlpool en Tuimelemmers. Wie wil weten wat een tuimelemmer is, moet er maar even onder gaan staan! U kunt er ook helemaal bijkomen onder de zonnebank en/of in de sauna
Pitch en Putt

Pitch & Putt Baan

Sportief plezier voor iedereen!
Pitch&Putt Golf is een moderne activiteit die overal ter wereld wordt gespeeld. Da's niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. Door de "kleine" afstanden, tussen 30 en 70 meter, is het spel geschikt voor iedereen.

De Monnikentocht

Runners Oost Groningen organiseert de Monnikentocht voor marathonlopers, ultralopers, sportief wandelaars en Nordic Walking vanaf het Klooster in Ter Apel door het fraaie landschap van Westerwolde over verharde en onverharde wegen en paden.
MENU

Adresgegevens

Camping 't Plathuis
Bourtangerkanaal Noord 1
9545 VJ , Bourtange , Groningen

Tel. +31 (0)599 354383

Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping Plathuis is Highly recommended bij Zoover Camping 't Plathuis is winnaar Zoover Award 2010 Lees onze beoordeling op Zoover